vineri, 29 martie, 2024

Ai grija de sanatate zi de zi cu aceste sfaturi simple!

Distribuie:

Publicat:

Zilnic trecem prin diferite faze de detoxifiere care se desfasora prin intermediul ficatului si al sistemului limfatic. Iar perioadele de detox pe baza de sucuri ajuta si mai mult prin regenerarea ficatului si imbunatatirea proceselor de eliminare a toxinelor. Insa detoxifierea si curatarea organismului nu este doar un proces care are loc doar la inceput de an – si nici nu trebuie sa implice o cura de lichide si flamanzire.

Pentru a incorpora subtil detoxifierea in viata de zi cu zi, incearca aceste  metode simple. Sunt usoare, eficiente si cel mai important: multe dintre ele sunt chiar placute!

Asigura-ti o sursa de apa curata

Apa de la robinet aduce cu ea diferite substante chimice cum sunt clorul si fluorul si alte reziduri ce afecteaza flora intestinala si perturba sistemul endocrin. Consumul de apa curata permite corpului sa se hidrateze si sa elimine reziduurile mai eficient, pentru ca nu trebuie sa depuna eforturi in plus pentru a filtra chimicalele din apa.

Pune un filtru la apa de la chiuveta, precum si la la dus. Baile in apa fierbinte ce contine clor favorizeaza absorbtia acestuia prin piele, care este cel mai mare organ al corpului. Filtrele de dus sunt usor de instalat si vor contribui la detoxifierea zilnica tocmai prin impiedicarea acumularii de toxine suplimentare.

Alege alimente fara adaosuri de substante chimice.

Zi de zi ne expunem la zeci de pesticide, substante chimice, conservanti, uleiuri procesate, aditivi, coloranti artificiali si arome din mancarea pe care o consumam. Si chiar daca avem o dieta bogata in alimente neprocesate, daca nu sunt organice, acestea ne pot polua corpul cu chimicale care dauneaza sanatatii si mediului. Solutia: produsele in sezon, cumparate de la producatori locali si o pondere mai mare a mancarii facute in casa.

Incearca periajul uscat.

Te vei indragosti de aceasta metoda de detoxifiere zilnica! Perierea uscata a pielii ajuta la inlaturarea celulelor moarte, ceea ce permite pielii sa respire mai bine. Iar ca bonus: iti vei simti pielea curata si mai fina.

Cel mai bine este sa faci aceasta periere chiar inainte de dus, ca sa poti spala pielea uscata rezultata dupa periaj. Perierea trebuie facuta in sensul acelor de ceasornic, de la picioare spre inima pentru a stimula detoxifierea si circulatia. Citeste mai multe in articolul Periajul uscat – o practica simpla pentru o piele sanatoasa si frumoasa

Mentine scaunul regulat.

Majoritatea reziduurilor din corp se elimina prin scaun, de aceea este important sa-ti mentii scaunul regulat. Adica zilnic sau chiar de doua ori pe zi.

Fa acest lucru consumand multa apa si fibre – in principal din fructe si legume – dar si prin miscare zilnica si exercitii de relaxare. Acest lucru este necesar pentru colon, care este un muschi, iar cand suntem incordati este si colonul incordat. Poti incerca sa consumi mai multe seminte de in, proaspat rasnite, pe care sa le adaugi in suc, iaurturi, smoothie sau salata. Cat de sanatos este scaunul tau ?

Invata sa respiri adanc.

Cei mai multi dintre noi respira scurt si superficial fara sa-si dea seama. Invata sa respiri adanc, acest lucru te va ajuta sa cureti si sa detoxifici plamanii, sa reduci stresul si sa transporti mai mult oxigen la nivelul tesuturilor, potrivit viataverdeviu.ro.

Incepe-ti ziua cu 10 respiratii adanci, lente si lungi. Cand te obisnuiesti, mareste numarul, apoi fa “pauze de respirat” si pe parcursul zilei. Te va ajuta atat in plan fizic, cat si in plan emotional, acest procedeu ajutand la relaxarea si detensionarea nervoasa. Citeste mai multe despre beneficiile respiratiei profunde, precum si tehnici usor de adoptat care te vor ajuta sa respiri mai bine, aici.

Pastreaza-ti produsele de ingrijire personala curate.

De la sampon la gelul de dus, de la crema de zi la cele de machiat, ne expunem zilnic corpul la chimicale toxice. Iar femeile prezinta un risc mai ridicat in acest sens decat barbatii, pentru ca folosesc mai multe produse de ingrijire, in medie 12 pe zi.

Toate aceste produse toxice ar trebui inlocuite cu acelasi gen de produse, dar fara chimicale, pentru a nu perturba activitatea hormonala. Daca acest lucru pare dificil, alege un singur produs pe care il folosesti in fiecare zi si incepe cu acela. Iti poti chiar fabrica propriile produse de ingrijire personala cu ajutorul uleiurilor esentiale, al unturilor naturale (de shea, cacao, avocado, etc) si al apelor florale. Poti incepe cu cateva retete naturale pentru ingrijirea parului. Cu rabdare, in timp, vei observa rezultatele.

Razi ori de cate ori ai ocazia.

Sigur, este important sa ne detoxificam corpul – dar la fel de important este sa detoxificam si mintea. Rasul are multe beneficii pentru sanatate, printre care reducerea stresului si scaderea tensiunii. Asa ca fa loc pentru amuzament in viata ta si nu pierde nicio zi fara sa razi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img