joi, 25 aprilie, 2024

Ai nevoie de mai multe fibre daca te balonezi des

Distribuie:

Publicat:

Balonarea, constipatia, pofta de dulciuri – toate ar trebui sa-ti atraga atentia asupra dietei. Daca ai aceste probleme, incearca sa mananci mai multe alimente care contin fibre.

Ti-e foame chiar daca abia ai mancat

Un consum zilnic mai mare de fibre iti prelungeste senzatia de satietate. Unele studii indica faptul ca persoanelec are mananca mai des alimente bogate in fibre slabesc mai usor si au un apetit redus sau mai mic decat al celor care le evita. Trebuie retinut ca numai un anumit tip de fibre asigura satietatea si acesta include cerealele integrale care te tin departe de alimentele nesanatoase, hipercalorice.

Te confrunti adesea cu balonarea si constipatia

Constipatia este cauzata adesea de o dieta saraca in fibre solubile care traverseaza corpul fara a fi digerate bine, raman relativ intacte si  te ajuta sa scapi de problema constipatiei. Cand fibrele stimuleaza alimentele sa treaca mai usor prin tractul digestiv reduce riscul de aparitie a constipatiei si a balonarii. Lipsa de fibre face alimentele sa traverseze mai greu sistemul digestiv, iar din aceasta cauza se iveste balonarea.

Ai colesterolul marit

Un alt vinovat pentru un nivel crescut al colesterolului rau este dieta lipsita de fibre. Semintele de in, fulgii de ovaz, fasolea, merele, fructele in general reduc colesterolul rau, deoarece acesta este eliminat cu ajutorul fibrelor pe care le confera aceste alimente.

Iei usor in greutate

Legumele si fructele care-ti aduc un plus de fibre cer o mestecare mai buna si te obliga sa mananci mai putin, sa te saturi mai repede. Cand nu-ti dai timp sa mesteci pe indelete alimentele, ajungi sa te saturi mai greu si sa mananci mai mult, ceea ce te face sa iei in greutate mai mult intr-un timp scurt.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img