sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ai o rudă cu cancer? Iată ce trebuie să ştii!

Distribuie:

Publicat:

Femeile care au avut în familie cazuri de cancer de sân, ovar, pancreas și prostată pot fi expuse unui risc crescut de a dezvolta cancer de sân, explică Dr. Tamas-Szora Attila, medic primar radiologie. Informațiile sunt cu atât mai importante în contextul măsurilor de prevenție pe care pacientele trebuie să le ia, în condițiile în care în România cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei.

În România, 12.000 de femei sunt diagnosticate anual, iar cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, această afecțiune reprezentând 16% din totalul deceselor cauzate de cancer.  

Datele furnizate ca urmare a unei campanii de prevenție a cancerului de sân, ”De departe, cea mai frumoasă!”, arată că statisticile pot fi răsturnate în favoarea pacientelor. Astfel, din programările făcute din luna martie a acestui an și până în prezent s-a observat că:

●40% dintre româncele diagnosticate în această perioadă cu cancer de sân aveau antecedente de cancer în familie, atât pe linie maternă, cât și pe linie paternă

Dr. Tamas-Szora Attila: Predispoziția pentru unele tipuri de cancer poate fi moștenită în familie. Riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mare dacă în familie există rude apropiate care au fost diagnosticate cu cancer mamar, ovarian, de pancreas sau prostată.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img