vineri, 29 martie, 2024

AJOFM Vaslui : 403 de locuri de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă

Distribuie:

Publicat:

În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată astăzi, 12 aprilie 2019 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 400 locuri de muncă puse la dispoziţie de 34 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, la sediul Centrului Militar – strada 1 Decembrie nr.25 din Bîrlad și la sediul Cercului Militar  – strada General Teleman nr 6 din Huși, începând cu ora 900.

Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.  

    Din  cei peste 900 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 34 care au oferit 403 locuri de muncă vacante (la Vaslui 12 firme au oferit 176 locuri de munca,  la Bîrlad 8 firme – 128 posturi şi la Huşi 14 firme – 99 posturi). Dintre acestea 9 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 391 persoanelor fără studii superioare.

    Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : inginer constructor, inginer tehnolog zootehnist, medic veterinar,  iar pentru cei fără superioare: casier, vanzator, bucatar, ospatar, zidar, instalator, fierar betonist, confectioner articole din textile, muncitor necalificat şi altele.

La bursa locurilor de munca organizata anul acesta au participat 1231 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.  Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 518 persoane.

In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la Bursa locurilor de munca au participat  şi  248 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 7 unități de învațământ din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.

    De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Penitenciarul  cu regim închis Vaslui, la Bursa Generala a locurilor de munca au participat si 12 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni pana la eliberarea din detenţie.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img