joi, 28 martie, 2024

AJOFM Vaslui : Campania de informare în şcoli a tinerilor din anii terminali

Distribuie:

Publicat:

În luna aprilie  va continua programul de informare a tinerilor care în anul acesta vor absolvi învăţământul liceal, informare care are drept scop aducerea la cunoştintă proaspeţilor absolvenţi a drepturilor prevăzute în legislaţia specială privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţie de muncă.

Această acţiune este parte integrantă a Programului de informare şi consiliere în şcoli în perioada 15 septembrie 2017-30 mai 2018.
Programul se derulează în baza unui protocol de colaborare încheiat la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Ocupare Forţei de Muncă cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

În cadrul întâlnirilor, consilierii din cadrul AJOFM Vaslui vor prezenta elevilor din anii terminali următoarea tematică:
Informarea referitoare la legislaţia specifică, Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj si stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare;

Facilităţi pentru şomeri/angajatori, drepturi şi obligaţii;
Prezentarea serviciilor oferite de AJOFM  Vaslui;
Programe gratuite de formare profesională organizate in anul 2018;
Sondarea opţiunilor profesionale ale elevilor;
Informare privind piaţa muncii locală şi prin reţeaua EURES;
Metode şi tehnici de căutarea unui loc de muncă;
Distribuirea de materiale informative.
De asemenea, tinerii vor fi informaţi cu privire la faptul că AJOFM Vaslui acordă consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img