joi, 28 martie, 2024

AJOFM VASLUI: Cuantumul subventie pentru incadrarea absolventilor este de 900 lei

Distribuie:

Publicat:

@OUG 60/2016 modifica cuantumul subventiile acordate agentilor economici in baza Legii 76/2002.
Cuantumul subventie pentru incadrarea absolventilor este de 900 lei, incepand cu 01.12.2016

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui aduce la cunostinta tuturor agentilor economici din judetul Vaslui ca incepand cu luna decembrie se aplica prevederile OUG 60/2016 care aduce modificari importante a Legii76/2002 privind acordarea subventiilor.

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar pe o perioada de 12 luni pentru fiecare absolvent incadrat o suma in cuantum de 900 lei.
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar o suma in cuantum de 900 lei timp de 18 luni.

Nu beneficiaza de aceasta subventie :

· Angajatorii care au obligatia potrivit legii de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant;
· Angajatorii care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca cu absolventii institutiilor de invatamant;
· Angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este detinuta de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alti angajatori care au beneficiat de cel putin una dintre facilitatile prevazute la art. 80 si art. 85 alin. (1) si (2), pentru persoanele in situatia carora raporturile de munca cu angajatorul care a beneficiat de facilitati au incetat prin demisie, conform prevederilor legale, in ultimii 2 ani;;
· Angajatorii care la data solicitarii acordarii masurii de stimulare a ocuparii fortei de munca se afla in situatia de insolventa, in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare speciala, care au activitati suspendate sau restrictii asupra acestora.
Subventia se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat de absolvent, precum si pentru perioadele in care persoana se afla in concediul de odihna. Nu se acorda pe perioadele  in care raporturile de munca sau de serviciu sunt suspendate.
Modificarile si completarile mentionate anterior vor intra in vigoare din data de 01.12.2016, pana la acesta data sunt aplicabile prevederile legislative in vigoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img