miercuri, 24 aprilie, 2024

AJOFM Vaslui : Cursuri de calificare in luna mai

Distribuie:

Publicat:

 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui organizeaza gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru someri. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

 Activitatea de formare profesionala asigura, prin organizarea de cursuri de formare profesionala, pentru persoanele fizice si juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire si perfectionare profesionala a fortei de munca, pregatirea profesionala a personalului  propriu din cadrul agentilor economici, in vederea prevenirii somajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesionala pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu sanse reduse de integrare pe piata fortei de munca: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilitati, someri de lunga durata, detinuti, etc.

Planul de formare pentru anul 2018 cuprinde un numar de 59 de programe de formare profesionala pentru un numar de 1015 de someri si 48 de detinuti.

AJOFM Vaslui va organiza in  anul 2018 cursuri de calificare pentru urmatoarele meserii/ calificari: agent de securitate, barman, brutar, bucatar, coafor, cofetar-patiser, contabil, cusator piese din inlocuitori, casier, formator, frizer, inspector (referent) resurse umane, inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, lucrator in comert, lucrator in cultura plantelor, manager proiect, manichiurist-pedichiurist, pizzar, etc.

In luna mai AJOFM Vaslui intentioneaza sa deschida 7 programe de formare profesionala:

la Vaslui – 3 cursuri de formare profesionala pentru: operator introducere, validare si prelucrare date pentru 20  someri, inspector resurse umane pentru 14 someri  si infirmiera pentru 24 someri   ;

la Barlad – 2 curs de formare profesionala pentru: brutar pentru 21  someri si pizzar pentru 14 someri;

La Husi – 2 cursuri de formare profesionala pentru: agent de securitate pentru 28 someri  si ingrijitori batrani la domiciliu pentru 28 de someri.

Somerii  care beneficiaza gratuit de servicii de formare profesionala :
beneficiaza de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului si sa sustina, gratuit, de cel mult doua ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;
beneficiaza de rechizite si materiale de instruire;
beneficiaza daca este cazul de echipament de protectie pe timpul instruirii practice ;
beneficiaza pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun sau, dupa caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasari in cursul unei luni, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire;beneficiaza de consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului.

Inscrierea la cursuri se face la birourile de informare si consiliere din agentiile locale  Vaslui, Birlad si Husi.
Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati aflati in evindenta agentiei ca persoane in cautarea unui loc de munca. Orice persoana care doreste sa beneficieze in mod gratuit de serviciile oferite de catre agentia noastra se poate inscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii, adeverinta medicala din care sa reiasa ca este apt de munca sau are eventuale restrictii medicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img