vineri, 19 aprilie, 2024

ALARMANT: Inca un copil, de sapte luni, a murit din cauza rujeolei. Numarul deceselor a ajuns la 60, iar in ultimele zile au fost raportate inca 32 de cazuri

Distribuie:

Publicat:

Un copil de şapte luni a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 60. În perioada 21-25 ianaurie au fost raportate încă 32 de cazuri nou confirmare în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, relatează Mediafax.

Cel de-al 60-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil de şapte luni din judeţul Bihor. Bebeluşul nu era vaccinat antirujeolic, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În perioada 21.01.2019 – 25.01.2019 au fost raportate încă 32 de cazuri nou confirmate în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti. Astfel, în Bihor au fost raportate zece cazuri de rujeolă, în Neamţ şi Prahova câte şase, în Buzău – patru, în Maramureş două, iar în Bucureşti, Iaşi, Teleorman şi Vaslui câte un caz.

De asemenea, în cadrul actualei epidemii de rujeolă din România au fost raportate 60 de decese în urma rujeolei, astfel: nouă în judeţul Timiș, şapte în Dolj, şase în Arad, patru în Bacău, cinci în Constanța, patru în Iasi, patru în Neamț, trei în Caraș Severin, câte două cazuri de deces în Suceava şi Bihor, 1iar câte un caz în Botosani, Brăila, Brașov, Calarași, Cluj, Covasna, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Galati, Mures, Vaslui, Vrancea și București.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img