vineri, 29 martie, 2024

ALBITA: Un document fals, trei infractiuni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat un barbat din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.

In ziua de 1 martie , in jurul orei 01.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul din Republica Moldova Eduard  Z., in varsta de 36 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz si o remorca, ambele inmatriculate in Republica Moldova.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova. Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca permisul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals.

In legatura cu cele constatate, Eduard Z. a declarat ca a obtinut documentul prezentat la controlul de frontiera de la un conational, contra sumei de 100 Euro.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img