vineri, 19 aprilie, 2024

Alcoolemie imensa descoperita la un sofer din Ghermanesti, comuna Dranceni

Distribuie:

Publicat:

La data de 6 octombrie, ora 15:30, politisti din cadrul Politiei Municipiului Husi Sectia 4 Politie Rurala Husi au depistat in trafic, pe raza localitatii Ghermanesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui, un autovehicul inmatriculat in judetul Bacau, al carui conducator se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii cu aparatul alcooltest a barbatului de 27 de ani, din Ghermanesti, comuna Dranceni, a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la spital, in vederea recoltarii de probe biologice.

In cauza, a fost intocmit dosar de cercetare penala, pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", fapta prevazuta si pedepsita de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

Politistii rutieri atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si, in special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice :

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani sau amenda, aceasta fiind pedeapsa prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Totodata, pe timpul cercetarii, permisul este retinut, fara drept de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img