vineri, 29 martie, 2024

ALDE pune tunurile pe Iohannis dupa ce a respins doi ministri: ‘A dovedit ca nu intelege deloc ce inseamna sa fie presedintele Romaniei’

Distribuie:

Publicat:

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa l-a acuzat pe șeful statului Klaus Iohannis că își continuă „campania de dezinare a societății”, iar acțiunile sale, respectiv refuzul miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, au principalul scop de a bloca activitatea Guvernului.

„Președintele Iohannis își continuă campania de dezbinare a societății. Prin tot ce face, Klaus Iohannis arată că singurul său scop este acela de a bloca activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care guvernarea ALDE-PSD le-a anunțat pentru 2019, vrea să pună bețe în roate Guvernului în timpul Președinției Consiliului UE. Așa consideră el că va câștiga un nou mandat: din opoziție și împiedicând orice inițiativă a coaliției de guvernare. Greșește prin aceste gesturi împotriva Guvernului. Iohannis pare că nu înțelege că românii nu mai vor politicieni care să îi dezbine”, a transmis Marian Cucșa, printr-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că nu există nicio altă explicație pentru blocarea activității Guvernului, în afară de faptul că Iohannis a intrat în logica unei campanii electorale.

„Cu siguranță, Klaus Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului. Nu există argumente logice pentru care președintele continuă să întrețină această situație de blocare a Executivului. Suntem chiar la începutul madatului deținerii Președinției a Consiliului UE, iar Klaus Iohannis ține două posturi cheie blocate. Am preluat Președinția Consiliului UE pe data de 1 ianuarie, iar noi nu avem doi miniștri, la transporturi și la dezvoltare. Pentru cele două portofolii nu va avea cine să ne reprezinte”, a explicat Cucșa.

De asemenea, deputatul ALDE spune că atitudinea lui Iohannis denotă că acesta nu se ridică la nivelul funcției pe care o are.

„Dacă refuzi să numești doi miniștri în momentul în care România a preluat Președinția Consiliului UE, trebuie să spui pe ce te bazezi. Este îngrijorătoare atitudinea președintelui și arată că Iohannis nu se ridică la nivelul funcției pe care o ocupă. Sunt semnale îngrijorătoare în acest moment din partea Cotroceniului. Avem un președinte lipsit de soluții, care se află în logica unui conflict politic. Klaus Iohannis a dovedit că nu înțelege deloc ce înseamnă să fie președintele României”, a conchis Marian Cucșa.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, și anume, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu.

Administrația prezidențială anunță joi că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice.

Totodată, șeful statului a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Șova.

Cele două ministere funcționează cu miniștri demisionari de o lună. Premierul a anunțat, în urmă cu două zile, că președintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguța Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) și Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curții Constituționale din 19 decembrie arată că șeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img