joi, 28 martie, 2024

Alergiile de vară: cum să faci față simptomelor

Distribuie:

Publicat:

Cel mai probabil alergiile de vară se vor prezenta similar celor de primăvara, dacă te confrunți cu ele și în acea perioadă a anului.

După ce am petrecut o iarnă întreagă încercând să ne protejăm de gripă și răceală sau în care ne-am confruntat cu congestia nazală și ochi lăcrimați, se pare că nici sezonul cald nu ne dă pace. Alergiile de vară sunt extrem de comune, la fel ca cele de primăvară și toamnă, iar toți acești declanșatori fac să ne confruntăm cu senzații complet neplăcute.

Cauzele alergiilor de vară

Alergiile sezoniere apar atunci când te expui unor substanțe străine (polenul, să zicem), iar sistemul imunitar detectează ca fiind o amenințare. Ca răspuns, organismul va elimina anumite substanțe care pot provoca simptome precum febră sau rinită alergică sau chiar conjunctiva alergică, scrie CDC. Astfel apar strănutul, congestia nazală, ochii roșii, înlăcrimați sau mâncărimile.

Declanșatorii acestor alergii diferă de la o persoană la alta. Nu toată lumea este alergică la polen, ci mai există și alți factori precum praful, mucegaiul sau părul de animale.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img