sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ALERTA! COD PORTOCALIU de INUNDATII! Care sunt zonele vizate de viituri

Distribuie:

Publicat:

INHGA a lansat mai multe avertizari de tip Cod portocaliu si Cod galben de inundatii in mai multe zone din Romania pentru ziua de vineri.

Astfel, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor anunta risc de inundatii pe afluentii de stanga ai Buzaului aferenti sectorului aval S.H. Nehoiu (judetul Buzau), dar cu probabilitate si intensitate mai mare de producere pe unele rauri din bazinele hidrografice Slanic si Calnau, pana la ora 09:00, informeaza AGERPRES.

De asemenea, pana la ora 14:00, cod portocaliu de inundatii va fi pe raurile mici din judetul Constanta, unde, ca urmare a precipitatiilor inregistrate pot sa apara cresteri bruste ale debitelor cu torenti, care pot cauza inundatii locale. De asemenea, fenomene hidrologice periculoase pot sa apara si in bazinele hidrografice: AgiCabul, Tibrin si Albesti.

Cod galben de inundatii mai este anuntat pana la ora 09:00 pe afluentii Buzaului aferenti sectorului aval Acumularea Siriu (judetele Buzau si Covasna), Calmatui (judetele Buzau si Braila), Putna – bazin superior amonte S.H. Colacu si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Vrancea) si Ramnicu Sarat – bazin superior (judetele Buzau si Vrancea). Fenomene hidrologice periculoase se mai pot produce pe rauri mici din bazinele hidrografice: Niscov, Slanic, Calnau, Tisita, Coza si Naruja.

Pana la ora 12:00 mai exista risc de inundatii si torenti pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea), insa fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pana la ora 10:00 pe raurile din sudul si estul judetului Constanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img