sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ALERTA in Busteni, dupa ce un urs a fost lovit de o masina si s-a refugiat in padure. Autoritatile cer turistilor sa nu mearga pe munte

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile din Busteni sunt in alerta dupa ce un urs a fost lovit de o masina, apoi s-a refugiat in padure. Turistii si localnicii sunt sfatuiti sa evite traseele montane, existand riscul ca animalul sa fie ranit si violent, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Prefecturii Prahova, in noaptea de sambata spre duminica, pe raza orasului Busteni, un urs s-a refugiat in padure, dupa ce a fost lovit de un autoturism.
Intrucat nu se stie daca animalul a fost ranit sau nu, oamenii din zona au fost informati si sfatuiti sa nu mearga in padure.
”Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanti ai Ocolului Silvic si Fondului Cinegetic, care patruleaza in zona pentru protejarea populatiei. Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova si al Politiei Locale Busteni a fost informata populatia cu privire la existenta unui potential pericol determinat de existenta animalelor salbatice in general si a unui urs ranit, in special”, arata Prefectura Prahova.

La randul sau, Jandarmeria Prahova arata ca jandarmii montani au cautat ursul in padure, dar nu l-au gasit.
”Au fost constituite doua echipe formate din jandarmi, reprezentanti ai Ocolului Silvic si ai Asociatiei de vanatoare, ce au cautat in zona, dar nu au descoperit ursul sau urme de sange in vegetatie. In continuare s-a relationat cu gestionarul fondului de vanatoare, in vederea luarii masurilor ce se impun”, arata Jandarmeria Prahova.
Jandarmii recomanda evitarea traseelor montane din zona acestei localitati, deoarece exista riscul ca ursul sa fie ranit si implicit sa devina violent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img