vineri, 29 martie, 2024

ALERTA! Incepe al 3-lea RAZBOI MONDIAL? Declaratii SOCANTE

Distribuie:

Publicat:

Primele efecte ale intalnirii oficiale din weekend dintre Donald Trump si Xi Jinping incept sa se vada. Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a transmis un mesaj extrem de dur impotriva regimului lui Kim Jong Un din Coreea de Nord.

“Daca violati dreptul international, daca deveniti o amenintare pentru alte state, veti primi o riposta la un moment dat din partea SUA”, a transmis Rex Tillerson regimului de la Phenian. Secretarul de stat american a precizat ca nu are intentia de a il inlatura de la putere pe Kim Jong-Un, ci vizeaza doar inlaturarea amenintarii nucleare. Seful diplomatiei americane a mai precizat ca presedintele Chinei este de acord cu americanii privind amenintarea pe care o reprezinta regimului lui Kim Jong Un si actiunile nord-coreenilor din ultima perioada.

“Presedintele Xi intelege clar si cred ca e de acord cu noi ca situatia s-a intensificat si a atins un nivel de risc care face necesara o actiune“, a afirmat duminica Rex Tillerson la postul american CBS, citeaza stirileprotv.ro.

Impartasesc aceeasi viziune si nu au au niciun dezacord privind nivelul de risc la care s-a ajuns“, a completat seful diplomatiei americane 

Rex Tillerson a mai afirmat ca presedintele chinez impartaseste viziunea americanilor ca pentru moment nu poate exita un dialog cu regimul de la Phenian. “In acest moment a inceput sa recunoasca ca si interesele Chinei sunt amenintate”, a mai afirmat secretarul de stat despre Xi Jinping.

In acest context, Washingtonul a redirectionat portavionul USS Carl Vinson si grupul de atac care il escorteaza spre Pacificul de Vest, specificand clar ca este vorba de un raspuns la amenintarea nord-coreeana. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img