vineri, 29 martie, 2024

ALERTA la o ferma din Germania unde lucreaza sute de romani – A fost plasata in carantina, din cauza unui focar de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informează că o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, unde lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetăţeni români, a fost plasată în carantină de către autorităţile locale germane după ce unii lucrători au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

"În contextul informaţiilor apărute în presa germană cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la Munchen s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii fermei pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către reprezentanţii fermei reprezentanţilor Oficiului consular, autorităţile locale au dispus testarea întregului colectiv şi plasarea fermei în carantină. De asemenea, potrivit aceloraşi informaţii, la ferma respectivă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetăţeni români", se arată într-o precizare transmisă de către MAE român duminică seara.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului au solicitat companiei angajatoare să pună la dispoziţia cetăţenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, se arată în informare.

MAE reaminteşte cetăţenilor români aflaţi în zonă că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img