joi, 28 martie, 2024

Alerta! LIDL a vandut un produs infestat cu o toxina periculoasa! Returnati produsele de urgenta

Distribuie:

Publicat:

Retailerul german Lidl a retras din magazinele sale produsul „Camara Noastra Suc de mere si sfecla rosie, 2L", dupa ce producatorul roman SC Marul Argintiu SRL a anuntat ca in  cadrul verificarilor interne, intr-o proba a fost depistata toxina Patulina, se anunta intr-un comunicat oficial aparut pe site-ul Lidl.

Astfel, producatorul roman SC Marul Argintiu SRL informeaza cu privire la rechemarea si returnarea produsului „Camara Noastra Suc de mere si sfecla rosie, 2L" si roaga  insistent clientii sa nu consume produsul in cauza.

CITESTE SI: Ai baut vreodata BERE cumparata de la LIDL? Daca da, este posibil sa fi patit asta! Totul a fost descoperit in urma unui control la Iasi!

Judecatorii le-au dat dreptate inspectorilor OPC dupa ce au aplicat o amenda operatorului economic Lidl, prins ca pacalea clientii cu oferte false. La data de 30 aprilie 2015, comisarii au desfasurat un control tematic si au descoperit deficiente cu privire la afisarea pretului promotional la produsul expus la raft spre comercializare, Ciucas – Bere blonda, Alc. 4,6 la suta, Vol.0,5 l – pret 2,15 lei. In urma verificarilor, au aplicat amenda contraventionala în cuantumul  minim, de 1.500 lei.

"Cu privire la acest produs, s-a constatat faptul ca, prin modalitatea de etichetare, la raft, promotia se desfasura fara a se indica pretul de referinta si data pâna la care este valabila oferta si sintagma «în limita stocului disponibil». S-a constatat astfel încalcarea dispozitiilor art. 9 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, care prevede faptul ca aceste comparatii care se refera la o oferta speciala trebuie sa indice, in mod clar si neechivoc, data la care inceteaza oferta sau, daca este cazul, faptul ca oferta speciala se refera la stocul de bunuri sau de servicii disponibil, iar daca oferta speciala nu a inceput inca, data de incepere a perioadei in care se aplica pretul special sau alte conditii specifice", sustin reprezentantii CJPC Iasi.

In dosarul având ca obiect plângere contraventionala, nr. 14192/245/2015, Judecatoria Iasi a mentinut ca temeinic si legal procesul-verbal, înlocuind însa amenda contraventionala cu sanctiunea "avertisment". Sentinta a ramas definitiva, prin neapelare de catre parti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img