joi, 18 aprilie, 2024

ALERTA METEO! Cod GALBEN de ninsori si viscol in VASLUI !

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol.
 
In intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, in Dobrogea, Baragan si in cea mai mare parte a Moldovei, printre care si in judetul VASLUI, va ninge moderat cantitativ, vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50…55 km/h si pe arii restranse 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

ANM a emis și o avertizare Cod galben de ninsoare și viscol, valabilă în sudul, centrul și estul țării, în perioada 5 ianuarie, ora 22:00 — 6 ianuarie, ora 20:00.

În intervalul menționat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Potrivit meteorologilor, va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50 — 70 km/h. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80 — 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită.

Incepand de vineri, 6 ianuarie si pana la inceputul saptamanii viitoare, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi geroasa atat noaptea, cat si ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent intre -25 si -15 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img