joi, 18 aprilie, 2024

ALERTA! Pericol mare de AVALANSE! Nu va aventurati in aceste zone

Distribuie:

Publicat:

Salvamontistii atrag atentia cu privire la faptul ca exista risc de avalanse in masivele Parang, Godeanu si Valcan, la altitudini de peste 1.700 de metri, a declarat seful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit sursei citate, din cauza acumularilor mari de zapada se pot produce avalanse specifice de primavara, care sunt periculoase pentru ca antreneaza bucati de roca si lemne.

Salvamontistii le recomanda turistilor sa nu se aventureze in astfel de zone si sa urmareasca evolutia vremii.

“Avem risc de avalanse in masivele Parang, Godeanu si Valcan, mai sunt acumulari de zapada pe versanti si pe vai si se pot produce acele avalanse specifice de primavara, in care zapada aluneca pe pamantul imbibat cu apa. Sunt cele mai periculoase, pentru ca antreneaza cu ele bucati de roca, lemne si ii afecteaza foarte tare pe cei pe care ii prind. E bine de evitat locurile in care sunt acumulari de zapada. Se pot produce de la o altitudine de 1.700 de metri, stratul de zapada are si cativa metri, s-a acumulat pe vai. Turistii sa evite aceste zone si sa se intereseze de evolutia starii vremii”, a precizat Sabin Cornoiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img