vineri, 29 martie, 2024

ALERTA Sectia pentru investigarea magistratilor a cerut preluarea dosarului Tel Drum: Ce raspuns a dat DNA

Distribuie:

Publicat:

Secția pentru investigarea magistraților a cerut preluarea dosarului Tel Drum de la DNA! Noua secție a trimis trei cereri în acest sens. Dacă pe primele două nu le-au motivat, în cea de-a treia, Secția a spus că vrea dosarul Tel Drum pentru că dețin informații potrivit cărora e vizat și un magistrat, iar asta înseamnă că e de competența lor.

DNA a răspuns pe 14 februarie și a refuzat să predea dosarul. Direcția a transmis că nu există niciun magistrat care să aibă calitatea de suspect sau inculpat. Nu e exclus ca ulterior să se fi depus un denunț și să fie vizat și un magistrat.

”La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat.

În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA. În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.

La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției , niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat.”, precizează DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img