marți, 23 aprilie, 2024

ALERTA USR si PLUS, SCRISORI catre Comisia Europeana si Viorica Dancila privind OUG pe codurile penale

Distribuie:

Publicat:

Alianța USR-PLUS a transmis, joi, o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă în care i se solicită să renunțe la OUG pe codurile penale. Alianța a transmis, de asemenea, o scrisoare către Comisia Europeană pentru a o informa și pentru a-i solicita sprijinul împotriva adoptării ordonanțelor, conform Mediafax.

„Avem din nou agresiunea cu ordonanțele. Această amenințare care a ținut România de la OUG 13 până astăzi în țară permanent. Vedem că Tudorel Toader și doamna Dăncilă vorbesc din nou de ordonanțe pe codurile penale. Poziția noastră e foarte clară, aceste ordonanțe nu trebuie date. Am transmis chiar în acest moment doamnei Dăncilă o scrisoare în care îi solicităm acest lucru argumentând. Transmitem de asemena în cursul acestei zile către partenerii europeni un document similar prin care îi informăm și le cerem sprijinul împotriva acestei poziții a Guvernului de a da ordonanță pe coduri”, a anunțat, joi, Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că dacă nu se va renunța la ordonanțe, Klaus Iohannis ar trebui să participe din nou la ședințele de Guvern.

„Am văzut ieri poziția domnului Timmermans. Înțeleg că astăzi are loc o dezbatere cu premierul Dăncilă. Mai avem un fir de optimism că în urma acestei discuții se va renunța la aceste ordonanțe și daca ele totuși vor rămâne pe ordinea de zi a Guvernului considerăm că e o idee foarte bună ca președintele Iohannis să participe din nou la ședința de Guvern și să prezideze ședința pentru a bloca aceste ordonanțe”, a conchis Dan Barna.

Ministerul Justiției a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanței supreme.

Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu 2014 pot depune contestație în anulare și dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img