joi, 28 martie, 2024

Alimente care contin Omega 3 si ajuta la sanatatea creierului si a inimii

Distribuie:

Publicat:

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru sanatate, dar incercati sa ii procurati prin alimentatie. Alimentele care contin Omega 3 contribuie la mentinerea structurii normale a membranei celulare (creier si celulele retinei) si ajuta la mentinerea energiei si a fortei mintale. Cu un puternic impact asupra sistemului cardiovascular, Omega 3 fluidizeaza sangele si actioneaza pozitiv asupra presiunii arteriale. Ajuta la prevenirea complicatiilor cardiovasculare, mentinerea echilibrului emotional si cresterea puterii de concentrare.

Peste Somonul este una dintre cele mai bogate surse de Omega-3. Beneficiile esentiale ale uleiului de peste sunt asigurarea unei memorii mai bune si a unei stari bune de sanatate generala a creierului. 

Avocado Avocado si maslinele contin grasimi mononesaturate bogate in acizi grasi Omega 3. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate in fibre si potasiu. Intr-un singur fruct de avocado se gasesc vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi Omega 3.

Uleiul de in Uleiul de in contribuie la scaderea colesterolului, stimuleaza imunitatea organismului si regleaza nivelul zaharului din sange. Este benefic pentru dezvoltarea sistemului nervos, a creierului si a sistemului imunitar. Reprezinta un puternic adjuvant impotriva bolilor cardio-vasculare si inhiba factorii generatori ai inflamatiei in organism. Se recomanda cate doua lingurite pe zi.

Seminte de chia Semintele de chia sunt o sursa importanta de grasimi benefice, fibre, proteine si vitamine. Considerate un super-aliment, semintele de chia ajuta la imbunatatirea digestiei, intaresc sistemul osos si scad nivelul colesterolului din sange, contribuind la mentinerea sanatatii inimii. sursa: adevarul.ro
A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img