joi, 28 martie, 2024

Alimente care elimina nicotina din organism

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui studiu recent, pe langa cancer si boli cardiovasculare, fumatul duce la aparitia unor tulburari psihice foarte grave. In plus, pielea imbatraneste mult mai repede.

Chiar daca te-ai hotarat sa renunti la fumat, efectul nicotinei nu va disparea foarte rapid. Din acest motiv, pe langa anumite schimbari in stilul de viata, este vital sa consumi alimente cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina nicotina din corp.

Broccoli

Buchetelele de broccoli sunt bogate in vitaminele C si B5. Fumatul scade nivelul de vitamina C din organism, din acest motiv specialistii recomanda un consum regulat de broccoli. Mai mult,  mananca acest aliment pentru a elimina nicotina din organism.

Portocale

Un al produs bogat in vitamina C este sucul deportocale. Consumul regulat de portocale proaspete, cat si de suc, stimuleaza metabolismul, inlatura stresul si nicotina din organism.

Unghiile de la picioare, “barometru” pentru cancerul pulmonar

Suc de morcovi

Daca fumezi, atunci trebuie sa stii ca de fiecare data cand aprinzi o tigara, nicotina ramane in corp trei zile. Totodata, substanta toxica, care se gaseste in frunzele de tutun afecteaza si starea pielii. Un ajutor la-ndemana este sucul de morcovi. Bogat in vitaminele A, C, K si B, substante  eficiente in indepartarea nicotinei din organism, sucul de morcovi este bun si pentru piele.

Spanac

Se numara printre cele mai sanatoase legume, deoarece nu este bogat doar in vitamine, ci contine, de asemenea, cantitati mari de acid folic. Specialistii spun ca fumatul este asociat si cu lipsta acidului folic din organism. Prin urmare, este esential sa consumi alimente in compozitia carora se gaseste acidul folic sau vitamina B9.

Kiwi

Acest fruct-minune te ajuta sa elimini nicotina din organism. Kiwi este o sursa bogata de vitamine (A, C si E). Cand fumezi, nivelurile acestor vitamine se reduc, de aceea trebuie sa dai organismului ceea ce a pierdut.

Apa

Fumatul te deshidrateaza. Potrivit oamenilor de stiinta, in urma unui consum mare de apa, se elimina nicotina din organism.

Factorii de risc ai pneumoniei

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img