vineri, 29 martie, 2024

Alimente pe cale de disparitie. Ai trai intr-o lume fara ciocolata?

Distribuie:

Publicat:

Schimbarile climatice determina tot feluld e schimbari la care nici nu ne gandim. De exemplu, faptul ca o temperatura crescuta pe Glob, poate duce la disparitia unor alimente pe care le consumam in fiecare zi. Vezi ce bunatati ar putea sa nu mai existe in curand.

Peste

Multe specii de pesti sunt afectate de pescuitul excesiv, de incalzirea apelor, etc.

In plus, pesti ca somonul si pastravul au nevoie de ape curgatoare reci pentru a se inmulti.

Nu doar incalzirea globala ne afecteaza rezervele mondiale de peste, ci si faptul ca pestii nu mai apuca sa ajunga la dimensiunile de altadata si sunt pescuiti inainte sa se reproduca.

Ciocolata

Suna de-a dreptul tragic o lume fara ciocolata? Se pare ca acel moment va veni mai repede decat vrem sa admitem. Studii recente arata ca planta de cacao din care se face ciocolata nu mai creste pe suprafete extinse din cauza despaduririlor si a schimbarilor climatice. Aerul este mai cald, ploile nu mai vin in aceleasi perioade ca acum 50 de ani si pana in 2030, productia de ciocolata va scadea semnificativ.

Cafea

Iti poti iamgina cum ar fi sa nu poti bea o cafea fierbinte intr-o zi de luni? Ei bine, productia de cafea este in scadere de mult timp, in mai multe tari cu traditie.

Ploile excesive, cantitasile de precipitatii cazute in alte sezoane decat cel ploios si modificarea temperaturilor la nivel global au dus la scaderea masiva a productiei de cafea.

Vin

Strugurii au nevoie de conditii speciale de expunere la soare, temperatura si aciditate a solului pentur a da un vin bun.

Cand ploile sunt tot mai acide, solurile tot mai sarace si temperaturile se modifica de la an la an in zone ca Franta, Chile sau California (zone recunoscute mondial pentru productia de vinuri de calitate), viitorul nu suna chiar bine.

Sursa: | Unica.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img