marți, 16 aprilie, 2024

Alimentele care ajută sângele să circule corespunzător și să ajungă la organele vitale

Distribuie:

Publicat:

Dacă ai circulație periferică deficitară include în dietă alimente care conțin acești nutrienți. Celulele roșii au nevoie de aceste substanțe nutritive pentru a funcționa corect. Ele trebuie alimentate constant cu oxigen și nutrienți pentru ca sângele să circule corespunzător în corp și, implicit, să ajungă la organe vitale.

Carența în aceste vitamine și minerale duce adesea la circulație periferică deficitară, inflamații și multe alte probleme de sănătate asociate.

Descoperă mai jos 4 nutrienți pe care trebuie să îi incluzi în dietă dacă ai circulație periferică deficitară sau vrei să previi acest fenomen și cum se manifestă problemele cu circulația sângelui.

Cum se manifestă circulația periferică deficitară

Efectele circulației sanguine deficitare se resimt la nivelul întregului corp.

Printre semnele generale ale circulației periferice deficitare se numără:

Furnicăturile, cârceii sau amorțeala la nivelul mâinilor sau picioarelor

Lipsa de energie

Senzația permanentă de frig, cu degetele de la picioare cianozate (vineții)

Pielea uscată, care „ține”

Senzația de mâncărime pe piele

Umflarea mâinilor/picioarelor

Căderea părului

Răni care se vindecă greu

Tulburări de memorie

Cefalee inexplicabilă

Dacă nu este tratată la timp prin medicație și regim alimentar special, pacienții care suferă de circulație periferică deficitară sunt expuși unui risc crescut de apariție a unor probleme mai grave, cum ar fi hipertensiunea, angina pectorală, infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral, potrivit csid.ro.

Ce să mănânci dacă ai circulație periferică deficitară

Alimente bogate în fier

Fierul este esențial pentru producția de hemoglobină, o proteină din celulele roșii care se leagă de moleculele de oxigen și asigură țesuturilor substanțele nutritive necesare. Lipsa de fier poate duce deseori la anemie și circulație periferică deficitară, deoarece oxigenul bogat în nutrienți nu mai ajunge la celule.

Printre semnele anemiei se numără durerile frecvente de cap, oboseala, dificultatea în respirație, senzația de presiune în piept și infecțiile recurente.

Cele mai bune surse de fier le găsești în: carnea de vită, organe, verdețuri cu frunze de culoare verde închis, fasole, mazăre, conopidă și anghinare.

 

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img