vineri, 19 aprilie, 2024

Alimentele care ajuta la reglarea hemoglobinei: Te ajuta sa previi carenta de fier

Distribuie:

Publicat:

Probleme cu hemoglobina? Anemia este o afectiune prin care numarul de celule rosii din sange este insuficient satisfacerii nevoilor fiziologice ale organismului. Rolul hemoglobinei pentru corp este foarte important, ea este direct implicata in procesul de furnizare de oxigen organelor si tesuturilor din organism.

Daca hemoglobina este redusa apar anomalii la nivelul unor organe, metabolismul este perturbat, nivelul de oxigen este scazut si apare anemia, potrivit doctorulzilei.ro.

Hemoglobina contine fier, de aceea atunci cand, nivelul ei scade se considera ca apare o carenta de fier. Ea este o componenta a eritrocitelor si hematiilor, deci a globulelor rosii. Cu ajutorul hemoglobinei se transporta oxigenul de la plamani la tesuturi si astfel toate celulele corpului functioneaza normal.

Pentru a preveni astfel de neplăceri, este foarte important să consumați alimente bogate în fier.

Alimente ideale pentru a-ți crește în mod natural hemoglobina

Alimente bogate în fier: carne de vită, ficat, creveți, banane, morcovi, iaurt, pere, spanac, tofu, sparanghel, ananas, fructe uscate, pâine cu cereale, migdale, fructe cu coajă lemnoasă.

Alimente bogate în Vitamina C: ardei, varză, broccoli, roșii, spanac, portocale, mandarine, grepfruit, mango, căpșuni.

Alimente bogate în acid folic: varză, germeni de grâu, broccoli, fructe cu coajă lemnoasă. – Cereale integrale: orez brun, făină de ovăz

Suc de sfeclă, suc de urzică, suc de orz verde, apă de tărâțe, drojdie de bere – Fructe de mare: ton, scoici, somn, somon, stridii, sardine

Gălbenuș de ou

Produse lactate: lapte bătut, caș li brânză sunt surse bune de hemoglobina

Legume: sfeclă, spanac, năut, fasole uscată, fasole albă, dovleac și semințe de dovleac

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img