vineri, 19 aprilie, 2024

Alimentele care duc la cancer: carnea rosie, extrem de periculoasa

Distribuie:

Publicat:

Medicii trag un semnal de alarma cu privire la pericolele care ne pandesc si trebuie sa stim mai ales care sunt alimente cresc riscul aparitiei cancerului, dar si ce solutii avem.

”Modul de preparare al unor anumite alimente poate sa duca la cancer. Prin procesul de preparare la gratar a carnii rosii, mai ales a celei care este insotita de grasime, mai ales la gratarul cu carbuni, se produc niste substante daunatoare cu efect mutagen asupra genelor. Acestea se produc cand se scurge grasimea pe flacara si exista o temperatura mare. Prepararea la cuptor este cea mai sanatoasa. 

Nitratii, substantele care au rol de conservare in alimentele procesate si dau culoarea roz mezelurilor, favorizeaza si ele aparitia cancerului. Sunt persoane care consuma aproape zilnic carne rosie si aproape in exclusivitate. Aceste persoane sunt in pericol de a se imbolnavi. 

Nu exista alimente interzise, pe care sa nu le gustam niciodata, dar este bine sa ne axam pe alimentele care s-au dovedit a fi benefice pentru sanatate cum ar fi consumul de fructe si legume. Dulciurile concentrate ar trebui evitate” a explicat la Antena 3 medicul nutritionist Mirela Tache. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img