sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alimentele care stimuleaza creierul: Cresc puterea de concentrare si reduc stresul

Distribuie:

Publicat:

Alimentația sănătoasă, corespunzătoare vârstei și stilului nostru de viață ne ajută să avem o sănătate de fier, atât fizică, cât și psihică. Anumite alimente stimulează activitatea creierului și ne mențin materia cenușie la cote maxime. Așadar, iată ce trebuie să consumăm cu precădere pentru o minte agilă.

Cereale integrale

Acestea ajută la o putere de concentrare mai mare. Ca și restul corpului, și reierul are nevoie de energie. Abilitatea de concentrare vine dintr-un aport de alimente bogate în glucoză, care trece din sânge în creier. Alege să consumi cereale integrale care au un indice glicemic scăzut – cele care difuzează lent glucoza în sange și care ne mențin, astfel, alerți mental întreaga zi.

Pește gras

Acizii grași esențiali nu pot fi produși de către organism, ceea ce înseamnă că trebuie aduși prin alimentație. Cei mai eficienți acizi omega 3 vin din peștele gras sau din soia, semințe de dovleac și din nuci. Aceste grăsimi sunt importante pentru buna funcționare a creierului, a inimii, a articulațiilor. Principalele surse de acizi grași sunt somonul, păstrăvul, macroul, heringul, sardinele – acizii grași scad riscul apariției demenței și a Alzheimerului, ne ajută să facem față mai bine stresului și contribuie la producerea de serotonină, hormonul responsabil cu buna dispoziție.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img