miercuri, 17 aprilie, 2024

Alimentele fermentate fac minuni pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Alimentele fermentate natural conțin bacteriile benefice pentru organism, care susțin sănătatea pe termen lung.

 

Alimentele fermentate natural și fermentarea asigură bacteriile benefice pentru organism, care favorizează digestia și protejează imunitatea. Conservarea alimentelor prin fermentare este o practică extrem de veche, venită din necesitatea de a asigura alimente sezoniere sub această formă atunci când nu se mai găseau în stare proaspătă.

Cel mai vechi produse fermentate rămân, desigur, berea și vinul, dar oamenii conservau și kimchi în Coreea, varza sub formă de sauerkraut în Germania, laptele sub formă de brânza în comunitățile de crescători de animale. Fermentarea este pentru cei care își doresc să se întoarcă la originile mâncatului sănătos. Chiar și marii bucătari s-au orientat către această practică odată cu noile cercetări care arată că fermentarea, prin culturile de drojdii și bacterii benefice, îmbunătățește nu doar gustul, ci și proprietățile pentru sănătate ale alimentelor.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img