joi, 28 martie, 2024

Alimentele pe care le poti manca in cantitati mari

Distribuie:

Publicat:

In sezonul cald trebuie sa se manance mai multe fructe si legume, in cantitati mai mici, pentru a mentine sub control consumul excesiv de mancare. De aceea, iata cateva alimente pe care le poti manca pe parcursul zilei fara sa te simti vinovata deoarece au un indice caloric mic.

Telina

Telina are un continut de 95% apa, oferind si 30% din doza zilnica necesara de vitamina K. In plus, 100 de grame de telina are doar 6 calorii. Recomandat este sa se manance telina proaspata, deoarece isi pierde majoritatea substantelor nutritive in termen de cinci zile de la curatare.

Albus

Un albus are doar 17 calorii. Chiar si persoanele care urmeaza o dieta stricta pot sa le includa in meniu. Desigur, atunci cand nu sunt prajite.

Salata verde

Pentru fiecare 100 de grame, salata verde contine intre 10 si 20 calorii; toate acestea depind de tipul de salata. Aceasta leguma este bogata in vitaminele A si C, precum si acid folic si fier. Daca mananci salata, nu trebuie sa iti faci griji pentru numarul de calorii consumate. 

Castravete

Castravetii sunt aproape in intregime alcatuiti din apa. Recomandat este sa se manance cu tot cu coaja, pentru ca contine o cantitate mare de betacaroten. 100 de grame de castravete are numai 16 calorii.

Conopida

Conopida este, de asemenea, foarte scazuta in calorii, doar 25 per suta de grame. In plus, conopida este bogata in vitaminele C si K.

Rosii

Rosiile sunt bogate in licopen si vitaminele A, B2 si C, impreuna cu acid folic, fibre, crom si potasi. 100 de grame de rosii contin 25 de calorii.

Broccoli

Broccoli nu numai ca are un gust bun, ci si un indice caloric foarte scazut, fiind preferat de persoanele care vor sa slabeasca. In plus, aceasta leguma este sursa importanta de vitamine (A, C, E, I, si K) si ofera 20% din doza zilnica de fibre.

Popcorn

Foarte mult timp s-a crezut ca popcornul ingrasa, dar de fapt contine doar 31 de calorii per suta de grame.

Mazare

Pentru fiecare 100 de grame de mazare verde pe care le mananci, vei consuma doar 35 de calorii in timp ce ii vei oferi corpului o cantitate mare de fibre si proteine.

Grepfrut

Acest fruct contine numai 50 de calorii pe 100 de grame. Grepfrutul poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange si este de asemenea bogat in vitamina C.

Capsuni

Ca si pepenele rosu si grepfrutul, capsunile sunt scazute caloric – 50 de calorii pe 100 de grame. Ele sunt surse importante de potasiu si de fibre, putand fi consumate mai ales de persoanele care se confrunta cu inflamatie in corp.

Zmeura

Fiecare 100 de grame de zmeura contine 62 de calorii. Acest fructe rosii este surse importante de antioxidanti si vitamina C.

Portocale

Portocalele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o contin. Se pare ca 100 de grame de portocala contine 80 de calorii. Recomandat este sa se consume fructul cu tot cu pelita alba, deoarece aceasta este bogata in fibre.

Afine

Afinele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti. Ele sunt, de asemenea, un excelent diuretic datorita continutului lor redus de calorii. Toate substantele nutritive prezente in afine protejeaza organismul de daunele provocate de radicalii liberi, prevenind boli degenerative precum Alzheimerul. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img