miercuri, 24 aprilie, 2024

Alimentul banal care creeaza dependenta la fel ca drogurile

Distribuie:

Publicat:

Dependenta de branza este comparabila cu dependentele de droguri, tutun sau alcool, se arata intr-un studiu realizat recent de cercetatori de la Universitatea Michigan, din Statele Unite.

Nu este o surpriza pentru marii amatori de branza, care marturisesc ca nu se pot abtine sa termine bucata din fata lor sau, mai rau, intreg platoul, relateaza ziare.com, care citeaza Slate.fr.

De ce este bine sa mananci branza
Este o dependenta care se transforma uneori in obsesie. Stiinta confirma pentru prima oara patima unora pentru branza. Potrivit studiului mentionat, dependenta de branza seamana cu celelalte recunoscute de multa vreme ca dependente: droguri, fumat sau bautura.

Este insa mai putin nociva ca acestea, chiar daca nu face bine sistemului cardiovascular. Cercetarea, publicata de U.S. National Library of Medicine, arata de ce anumite alimente dau dependenta si nu altele si ce mecanisme chimice si biologice explica aceasta dependenta.

Studiul a fost realizat pe baza obiceiurilor alimentare a circa 500 de studenti. A reiesit ca alimentul de care sunt dependenti cel mai mult este pizza. De ce? Fiindca ar contine multa branza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img