vineri, 26 aprilie, 2024

Alimentul care iti reduce pofta de mancare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit rezultatelor unui nou studiu publicat recent în European Journal of Clinical Nutrition, oamenii care au adaugat 43 de grame de migdale în dieta zilnica au declarat ca si-au redus senzatia de foame si ca au consumat mai putine alimente în timpul zilei.

„Acest lucru sugereaza ca migdalele ar putea fi o alegere buna pentru gustari, mai ales în cazul indivizilor care sunt îngrijorati de greutatea lor. În ciuda faptului ca si-au adaugat 250 de calorii în dieta, nu s-a observat nicio schimbare în aportul lor energetic total”, a declarat Richard Mattes, profesor de nutritie de la Universitatea Purdue.

În plus, dupa o luna de la începerea studiului s-a observat ca participantii nu luasera în greutate.

Dar oare cum ne ajuta alunele reducandu-ne pofta de mancare? Mattes spune ca, cel mai probabil, este vorba de o combinatie de factori.

„Proteinele, compozitia de grasimi nesaturate, fibrele”, toate joaca un rol, sustine el. În plus, migdalele sunt sarace în carbohidrati, care tind sa ne stimuleze apetitul. Un alt factor important este mestecatul. Studiile au indicat ca daca nu mestecam bine migdalele, o parte dintre calorii trec direct prin noi, nedigerate. Mai mult, cercetari anterioare au demonstrat ca migdalele ajuta la cresterea senzatiei de satietate, atat în cazul oamenilor care au o greutate normala, cat si în randul celor predispusi la îngrasare.

Acum, Mattes spune ca noua observatie este aceea ca „migdalele sunt chiar mai bune în controlul apetitului atunci cand sunt consumate ca gustare”.

Echipa sa de specialisti a observat ca atunci cand migdalele erau consumate ca gustare ele reduceau mai mult aparitia senzatiei de foame, comparativ cu situatiile în care ele faceau parte din masa propriu-zisa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img