sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Allianz va face o alianta cu Telefonica, pentru a finanta o investitie de cinci miliarde de euro in Germania

Distribuie:

Publicat:

 

Compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica va face o alianţă cu divizia de private equity a celui mai mare grup european de asigurări, Allianz SE, pentru a finanţa o investiţie în infrastructură de cinci miliarde de euro în Germania, a anunţat luni publicaţia spaniolă Expansion, transmite Reuters.

Telefonica şi Allianz vor crea o societate mixtă care va investi în reţeaua de fibră optică din Germania, a informat Expansion, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit agerpres.ro.

Săptămâna trecută, Reuters anunţa că Telefonica este în stadiul final al negocierilor pentru încheierea unui acord cu băncile şi cu un investitor neidentificat, pentru a construi reţeaua de fibră optică din Germania

Un purtător de cuvânt al Telefonica nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce reprezentatul Allianz nu a fost imediat disponibil pentru declaraţii.

Allianz a raportat un declin al profitului net de 29% în trimestrul doi din 2020 şi nu a actualizat estimările privind rezultatele din acest an, pe fondul incertitudinilor cauzate de pandemie.

Allianz este unul dintre asigurătorii europeni care au avertizat asupra perspectivelor deoarece clienţii solicită despăgubiri pentru întreruperea afacerilor şi anularea evenimentelor, în timp ce a scăzut cererea pentru asigurări auto şi de călătorie.

Profitul net atribuibil acţionarilor a scăzut la 1,53 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2020, faţă de 2,14 miliarde de euro în trimestrul doi din 2019, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,48 miliarde de euro.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img