vineri, 29 martie, 2024

Allianz va plati 53,5 milioane dolari pentru o participatie minoritara la firma canadiana Purpose Financial

Distribuie:

Publicat:

 

Divizia de investiţii digitale a companiei germane de asigurări Allianz SE a achiziţionat o participaţie minoritară la firma canadiană Purpose Financial, transmite Bloomberg potrivit Agerpres.

Conform acordului, Allianz X va plăti 53,5 milioane de dolari pentru o participaţie minoritară la Purpose şi va obţine un loc în Board-ul furnizorului de servicii financiare.
Directorul financiar al Purpose, Som Seif, a afirmat că investiţia de la Allianz X va ajuta compania să-şi accelereze traiectoria de creştere şi va permite Purpose să-şi extindă gama de oferte.

Subsidiara Purpose Investments administrează active de aproximativ 10 milioane de dolari, iar compania şi-a extins activitatea, furnizând capital micilor afaceri, în urma achiziţionării în 2018 a firmei Thinking Capital.

Este a doua mare investiţie a Allianz X în sectorul financiar canadian, după ce în 2019 firma germană a încheiat un parteneriat cu Power Financial Corp pentru o investiţie de 100 milioane de dolari în platforma online de tranzacţionare Wealthsimple.

Allianz – cea mai mare companie de asigurări din Europa – este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img