joi, 28 martie, 2024

Ambasadorii Vasluiului : Podiumul Ligii de Est, la Europenele de taekwon-do – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Vasluiul a fost la loc de cinste la ultima editie a Campionatului National de taekwondo. Gratie CS “Liga de Est”, judetul nostru a urcat steagul Romaniei pe cel mai inalt catarg. Clubul vasluian a avut in lotul national 11 sportivi, dintre care sase juniori. 
La Sofia (Bulgaria), ei au bifat noi performante notabile, culegand nu mai putin de 15 medalii, dintre care opt de aur, patru de argint si trei de bronz, contribuind decisiv la locul 3 pe natiuni.
“Stapanul” competitiei a fost Marcel Miron, care a obtinut medalia de aur in proba de tehnici speciale, devenind campion european pentru a zecea oara. De altfel, in ultimii sapte ani, niciun sportiv senior din Europa nu a reusit sa-l dea de pe prima treapta a podiumului.
El a cucerit titlul european si cu echipa Romaniei la tehnici speciale. Pentru aceasta medalie a contribuit si vasluianul Stefan Fratian.
La juniori, Adelina Mihai a castigat proba de spargeri forta, devenind campioana europeana. Vasluianca mai are o medalie de aur, obtinuta in proba de lupta, la categoria 65 kg. De asemenea, cu echipa, Adelina Mihai a devenit campioana europeana la spargeri forta, din lot facand parte si Ana-Maria Haisan.
Adelina Mihai este campioana europeana cu echipa de junioare si la proba de tehnici speciale, la care a mai contribuit si Miruna Lupascu.
La individual, in aceeasi proba, a devenit vicecampioana europeana.
Mircea Hondru a devenit campion european la juniori, individual, proba tehnici speciale. Aceeasi proba i-a adus un titlu european si cu echipa, din care a mai facut parte si Andrei-Ionut Chiriac. Acesta a mai obtinut o medalie de argint, la individual, in proba de tehnici speciale. Echipa Romaniei de junori, cu Andrei-Ionut Chiriac in lot, a obtinut argintul. Aceeasi medalie a mai fost obtinuta si de echipa de seniori, la spargeri forta, din lot facand parte si vasluienii Georgian Manea si Stefan Fratian.
La seniori, Andra Larisa Gheteu este medaliata cu bronz la spaargeri forta, individual.
Pe echipe, junioarele Ana-Maria Haisan si Miruna Lupascu au obtinut bronzul la tull, iar Andrei-Ionut Chiriac a contribuit la bronzul pe echipe, la juniori, in proba de lupta.
“A fost o competitie puternica. Ma bucur ca sportivii mei au contribuit decisiv la obtinerea de medalii, pozitionand Romania pe locul 3 pe natiuni. Multumesc Primariei Vaslui, Badotherm-AMC, Ministerului Tineretului si Sportului, Consiliului Judetean, Pacris, Sagem, Avalux-Star, Velabrum, Radical Grup, Kiwanis, Cambela Prod, Araprest Roxalin si parintilor, care ne-au sprijinit financiar pentru a fi prezenti la aceasta competitie”, a conchis Mihai Hondru, presedintele CS “Liga de Est” Vaslui, care a fost prezent la Europene in postura de antrenor federal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img