News Flash:

Ambulantele vasluiene sunt inlocuite adesea de tractoare ori carute

2 Aprilie 2015
2865 Vizualizari | 0 Comentarii
Unele drumuri vasluiene sunt aproape impracticabile, iar de aceasta problema se  loveste la fiecare ora Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui. Pe ulitele satelor vasluiene nu se poate circula cu o ambulanta, iar accesul la acesti bolnavi se face cu ajutorul tractoarelor sau al carutelor din zona. O alta problema grava este si starea drumurilor”asfaltate” si pline de gropi, care trimit regulat echipajele in  service-urile auto.

 „In fiecare zi sunt astfel de situatii, cand nu reusim sa ajungem la domiciliul celui care ne-a chemat. Intram pe ulitele satului cu tractorul cu caruta, cu ajutorul primarului si satenilor. Coboram echipamentul de pe ambulanta si ne ducem la locul solicitarii cu mijloace neconventionale .Suntem in secolul XXI, avem pretentii, iar populatia are pretentii de la noi, doar ca nu sta in puterea noastra de fiecare data sa ajungem la timp la un pacient. Noi avem acum opt ambulante in service , opt ambulante a caror lipsa se simte in teren. Scade capaciate de raspuns a tuturor substatiilor, iar numarul de interventii creste cu 30-40 % .Daca un echipaj B ar trebui sa aiba cel mult cinci, sase interventii pe tura , acum ajunge si la 12 solicitari pe tura. Echipajele au zile cand nu mai reusesc sa coboare de pe masina decat la UPU. Apoi sunt redirectionati la alte cazuri”, declara managerul SAJ VASLUI, Aurora Popa.

Potrivit aceleiasi persoane, un echipaj care apartine Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui parcurge pana la 10.000 de km/lunar, iar cele mai multe echipaje au peste 700.000 de mii de km la bord.


aurora popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041740 (s)