sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Amendat după ce a plantat 40.000 de arbori!

Distribuie:

Publicat:

Un fermier din Teleorman şi-a transformat proprietatea într-o pădure. Pe propriul teren a plantat 40 000 de arbori. Acesta a dorit îmbunatăţirea calităţii mediului, în schimb a fost amendat.

Garda de Mediu a acordat o amendă usturătoare unui fermier. Fermierul plantase 40 000 de copaci şi a primit o amendă de 3 000 lei.

Bărbatul a fost amendat din prisma faptului că nu a raportat la Primăria din Răsmirești acțiunea. Data erbicidării şi deţinerea unor spaţii speciale pentru depozitarea acestor ambalaje ale erbicidelor au fost două criterii de îndeplinit în acest caz.

Fermierul acuză această acţiune a Gărzii de Mediu ca fiind nedreaptă. Bărbatul susţine că deşeurile, îngrășămintele și utilajele sunt depozitate în spații adecvate.

“Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu.

Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică”, a declarat fermierul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img