joi, 18 aprilie, 2024

AMENINTATOR! Un om important din Rusia face o PROPUNERE SOCANTA! Ce vrea sa le faca romanilor dupa incidentul cu Dmitri Rogozin

Distribuie:

Publicat:

Oleg Nilov, vicepresedintele factiunii partidului “Rusia Justa” din Duma de Stat (camera inferioara), a propus sambata ca toate avioanele romane cu destinatia Rusia sa fie intoarse din drum, pana cand ambasadorul Romaniei la Moscova nu se va prezenta la sediul Ministerului de Externe rus cu o explicatie privind incidentul in care a fost implicat avionul de linie la bordul caruia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relateaza agentia de presa RIA Novosti in pagina sa electronica.

In acelasi timp, Rusia trebuia sa adopte “masuri in oglinda” in legatura cu acest incident, a declarat Aleksei Juravliov, deputat din partea formatiunii “Rodina” (Patria) din Duma, conform agentiei de presa citate.

Romania a interzis vineri aeronavei S7, in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin si o delegatie rusa ce se indrepta la Chisinau, survolarea spatiului sau aerian. Potrivit datelor aeroportului din Chisinau, avionul a fost redirectionat spre Minsk, dupa ce a facut cateva cercuri deasupra Ungariei, scrie agerpres.ro.

Ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin a declarat ca Rusia doreste sa auda mai intai explicatiile din partea romana in legatura cu decizia de a interzice avionului in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin sa survoleze spatiul aerian al Romaniei in drum spre Chisinau, inainte de a ridica problema unor posibile masuri de retorsiune, indica RIA Novosti.

Cazul incidentului cu Rogozin, caruia inca de la inceput Chisinaul a incercat sa-i blocheze sosirea, “demonstreaza o data in plus ca guvernul moldovean este o marioneta in mainile Romaniei”, a declarat deputatul Nilov, adaugand ca Moscova trebuie sa ia masuri de raspuns tocmai in privinta acesteia din urma.

Juravliov, care se afla la bordul S7 in cadrul delegatiei ce il insotea pe Rogozin la ceremoniile dedicate implinirii a 25 de ani de la lansarea operatiunii de mentinere a pacii in Transnistria, a cerut ca MAE rus sa reactioneze in cazul acestui incident si a propus sa fie adoptate “masuri simetrice”.

“Sunt sigur si convins ca si noi (parlamentul) trebuie sa reactionam; voi insista in Duma de Stat ca guvernul sa puna in aplicare tocmai astfel de masuri. Sunt increzator ca Ministerul nostru de Externe si Duma de Stat vor reactiona in acest sens”, a declarat el pentru RIA Novosti.

Deputatul Aleksei Juravliov a spus ca a cerut expulzarea ambasadorului, fara sa precizeze clar daca este vorba de ambasadorul Republicii Moldova sau de cel al Romaniei.

Acelasi deputat a declarat ca o masura eficienta ar fi daca Rusia s-ar retrage din toate tratatele privind armele nucleare. “Ei se tem doar de un singur lucru – de o forta si un pericol reale. Este necesar sa iesim din toate tratatele privind armele nucleare, in genere, din toate … Si atunci ei vor incepe sa inteleaga putin cate putin”, a spus el.

Vicepremierul Rogozin personal a calificat incidentul drept un “truc obraznic” si a cerut Moscovei aplicarea unor masuri drastice.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul presedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, se afla din mai 2014 pe lista cu sanctiuni a UE in urma anexarii Crimeii de catre Moscova. Printre sanctiunile adoptate se numara si interzicerea tranzitarii spatiului aerian ale tarilor membre.

Insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Moscova, Viorel Cojocaru, a fost convocat vineri dupa-amiaza la MAE al Rusiei pentru a i se aduce la cunostinta reactia autoritatilor ruse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img