joi, 28 martie, 2024

Amenzi colosale! Ce nereguli s-au gasit operatoriilor de telefonie

Distribuie:

Publicat:

 

Amendă imensă pentru marii operatori de telefonie mobilă din țară.Motivul pentru care au fost amendați este faptul că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite, a anunțat marți autoritatea.

„În cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă în aproximativ 13.400 de localități, adică în toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodată măsurați peste 246.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale. Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu și-a îndeplinit obligația de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puțin 98% din populația României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcție de procentul de acoperire atins de fiecare. Operatorii și-au asumat aceste obligații odată cu licențele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători și în acest an și vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancțiuni până la îndeplinirea completă a obligațiilor asumate. Toate rezultatele măsurătorilor sunt disponibile pe www.aisemnal.ro“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, potrivit hotnews.ro.

“În urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97.81% din totalul populației, Vodafone Romania – 97.76%, Telekom România Mobile Communications – 96.53%, iar RCS&RDS – 95.42%. Ținând cont de procentul atins de fiecare operator, am sancționat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei“, a precizat Cristin Popa.

Campania de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă s-a desfășurat în perioada mai – septembrie 2019.

Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată pe drumuri accesibile, bulevarde și străzile principale, precum şi străzi secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.

De asemenea, acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate.

Potrivit licențelor de utilizare a spectrului radio deținute, giganții de telefonie mobilă, Orange, Vodafone și Telekom Mobile au avut obligația de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puțin 98% din populația României prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img