sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Amenzi record date de OPC Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Luna ianuarie a fost una destul de incarcata pentru Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui. Nu mai putin de 153 de actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor au avut loc in judetul nostru, dintre care 120 de actiuni tematice si 33 de actiuni in colaborare la solicitarea altor organisme de control sau pentru cercetarea reclamatiilor si sesizarilor primite din partea consumatorilor.

Produse alimentare si nealimentare in valoare de aproximativ 14.000 de lei au fost oprite din comercializare, pana la remedierea sau eliminarea, dupa caz, a deficientelor constatate.

Pentru incalcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional 102 operatori economici, cu un numar de 61 de amenzi aplicate cu o valoare de 102.050 lei si 41 de avertismente.
Tot luna trecuta au fost solutionate 43 de reclamatii primite din partea consumatorilor, 31 fiind intemeiate, 4 neintemeiate, 4 au fost directionate spre cercetare organelor competente iar alte 4 nu au putut fi solutionate.

Inspectorii OPC Vaslui au verificat alti 10 agenti economici si au constatat ca cinci dintre ei s-au abatut de la legislatia in vigoare, motiv pentru care au fost aplicate o amenda de 1.000 de lei si patru avertismente.

Nici casele de schimb valutar nu au fost omise. Astfel, au fost verificati trei operatori economici care si ei s-au abatut de la legislatia in vigoare, lucru care le-a adus amenzi in valoare de 4.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img