joi, 28 martie, 2024

Ana Bichall, angajată la o companie de stat – Fostul ministru al Justiției se va ocupa de proiectele strategice ale Nuclearelectrica

Distribuie:

Publicat:

Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica în calitate de special envoy for Strategic and International affairs (reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale), conform unui raport al companiei remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti, transmite Agerpres.

"Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare, în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice", se menţionează în raport.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externa şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti, şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA. înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele Romaniei de integrare în NATO şi aderare la UE.

Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică, deţinând funcţia de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE.

"Sunt onorată să mă alătur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu. România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre", a declarat Ana Birchall.

La rândul său, Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a subliniat că, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale, Ana Birchall va sprijini, "prin experienţa acumulată internaţional", cooperarea cu partenerii internaţionali strategici în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de investiţii ale companiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img