joi, 18 aprilie, 2024

Analiză: Un locuitor din Bucureşti are mai mulţi bani de cheltuială decât unul din Budapesta sau Varșovia

Distribuie:

Publicat:

Cât de bine trăiesc locuitorii din oraşele-capitală şi din împrejurimile lor? Un bucureştean are 1.300 de euro pe lună de cheltuială, mai mulţi bani ca un locuitor din Budapesta sau Varşovia, dar liderii regionali la putere de cumpărare sunt cehii din Praga.

Un locuitor din Bucureşti şi împrejurimi are mai mulţi bani de cheltuială decât unul din Budapesta sau Varşovia, dar mai puţini decât unul din Praga, arată o analiză ZF pe baza datelor GfK Purchasing Power Europe 2022, scrie Mediafax.

Mai exact, un bucureştean are o putere medie de cumpărare de puţin sub 15.500 de euro pe an, adică 1.300 de euro pe lună, ceea ce înseamnă dublu faţă de media naţională şi foarte aproape de media europeană. Cifrele ilustrează faptul că românii care locuiesc în Capitală şi împrejurimi o duc la fel de bine ca europenii cu putere de cumpărare medie.

Există însă discrepanţe mari şi la nivelul Bătrânului Continent, diferenţele dintre bogaţi şi săraci adâncindu-se constant. Spre exemplu un parizian are în medie, anual, peste 36.000 de euro, cu 65% peste media naţională şi cu 122% peste cea europeană.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img