miercuri, 24 aprilie, 2024

Ancheta celor doi ciclisti ale caror trupuri neinsufletite au fost gasite intr-o prapastie in statul mexican Chiapas: au fost victimele unui omor

Distribuie:

Publicat:

Cei doi ciclisti – un german si un polonez – ale caror trupuri neinsufletite au fost gasite intr-o prapastie in statul mexican Chiapas (sud) au fost victimele unui omor, nu ale unui accident, a indicat vineri procurorul de caz, relateaza sambata AFP.

''Ancheta ne permite sa afirmam ca este vorba de omucidere voluntara'', a declarat Luis Alberto Sanchez, din cadrul Biroului procurorului din Chiapas.

Intr-o prima etapa, autoritatile au avansat ipoteza accidentului, estimand ca cei doi barbati, care circulau impreuna, ar fi pierdut controlul bicicletelor lor si ar fi cazut intr-o prapastie in timp ce se aflau pe o sosea care face legatura intre San Cristobal si Ocosingo.

Primul corp neinsufletit, cel al polonezului Krzysztof Chmielewski, care avea intre 40 si 42 de ani, a fost gasit pe 26 aprilie. Cel al germanului Holger Hagenbusch, de 43 de ani, a fost descoperit pe 4 mai, nu departe de locul in care a fost gasit polonezul.

Craniul polonezului prezenta un orificiu ''ce ar putea fi cauzat de o arma de foc'', potrivit procurorului, care asteapta rezultatele de la institutul medico-legal pentru a confirma aceasta ipoteza. Ciclistul polonez nu mai avea piciorul drept si corpul ciclistului german a fost atacat de animale, potrivit procurorului.

Vezi si: Un roman de 22 de ani, gasit mort cu un cablu in jurul gatului si aruncat in raul Aniene

Sanchez se ocupa de cazul respectiv de cateva zile. El il inlocuieste pe procurorul districtului Selva din Chiapas, Arturo Lievano Flores, care a avansat teza accidentului. ''Sa mergi cu bicicleta in acest loc este foarte riscant'', afirma el.

Aproximativ o suta de persoane, care nu au crezut aceasta ipoteza, au manifestat la San Cristobal pentru a cere adevarul in acest caz, despre care ei considera ca este un omor.

Intr-o declaratie, guvernul din Chiapas s-a angajat sa efectueze ancheta pentru a clarifica faptele si Sanchez a dat asigurari ca politia germana ar putea colabora in acest caz.

Anuntul privind disparitia ciclistului german s-a propagat pe Facebook pe 29 aprilie, dupa ce fratele sau a trimis un apel la ajutor in care figura ultima fotografie a ciclistului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img