vineri, 19 aprilie, 2024

ANCHETA-dinamita: Dan Barna si ‘FILIERA’ maghiara! Conexiunea cu #Rezist

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, Bugetul.ro v-a prezentat, în exclusivitate, toate contractele cu bani europeni ale lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, derulate prin Ministerul Fondurilor Europene.

Astăzi o să vă dezvăluim conexiuni incredibile, care, puse cap la cap, pot scoate la iveală adevărate jocuri subterane de la vârful politicii românești.

Dezvăluirea din această seară pleacă de la contractele cu bani europeni pe care SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, firma înființată de Dan Barna, le-a avut, în calitate de partener, cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă.

Președintele board-ului de conducere al Fundației Civitas este un fost președinte al Consiliului Județean Harghita, între anii 1996-2000, Kolumban Gabor. Membri în board-ul de conducere Civitas sunt și Bakk Miklos, un cunoscut susținător al proiectului de regionalizare a României, și – ȚINEȚI-VĂ BINE! – Peter Ekstein Kovacs, omul propus de USR, în luna mai, pentru funcția de Avocat al Poporului.

Drept dovadă a apropierii dintre Barna și Kovacs stă chiar mărturia liderului USR. La începutul lunii iunie, după ce Antena 3 a prezentat o poză în care apăreau Victor Ponta, președintele Pro România, și Dan Barna stând la o masă, candidatul USR-PLUS la prezidențiale a dezvăluit că făcea lobby pentru susținerea lui Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului.

„Foarte frumoasă poza cu mine și cu Ponta, dar cred că are nevoie și de un context mai clar pentru a nu mai genera titluri fake news. Sunt zilele astea la Bruxelles pentru discuțiile pe marginea formării noului grup En Marche – ALDE – USR PLUS. M-am întâlnit cu Victor Ponta care era și el aici și am avut o discuție 15 minute în care i-am cerut sa susțină moțiunea de cenzură și Pro România sa îl susțină pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului”, a scris Dan Barna, pe Facebook, la acea vreme.

Barna, contracte cu Civitas de aproximativ 9 milioane de euro

Potrivit informațiilor primite de Bugetul.ro de la Ministerul Fondurilor Europene, cât a fost Dan Barna acționar la Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG, firma a fost parteneră în proiecte cu Fundația Civitas, în valoare de 41.656.293,47 de lei – aproximativ 9 milioane de euro.

Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” – început la 01.08.2010 și finalizat la 31.07.2013. Valoarea totală a contribuției publice (UE+RO): 15.189.324,04 lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 15.499.310,23 de lei.

Beneficiar: Consiliul Județean Alba. Parteneri: Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, S.C. Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG S.R.L., Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS) și Die querdenker.

2. „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” – început la 04.04.2014 și finalizat la 03.10.2015. Valoarea totală a contribuției publice (UE+RO): 8.660.918,20 lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 9.116.756 lei.

Beneficiar: Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG. Parteneri: Confederatia Asociatiilor Taranesti din Romania – CATAR, Asociatia Comunelor din Romania, Fundatia Civitas pentru Societatea Civila – Filiala Cluj, Asociatia AGROM RO și ADDWISE EUROPEAN EXPERTISE SRL.

3. „SES-am deschide-te”, început la 01.10.2014 și finalizat la 30.09.2015. Valoarea totală a contribuției publice (UE+RO): 8.908.332,76 lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 9.090.135,47 lei.

Beneficiar: Judetul Alba prin Consiliul Judetean Alba. Parteneri: Fundatia Civitas Pentru Societatea Civila – Filiala Cluj-Napoca, S.C. Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG S.R.L., Centrul de Initiative pentru Economia Sociala.

4. „Punți comunitare”, început la 01.10.2014 și finalizat la 30.09.2015.Valoarea totală a contribuției publice (UE+RO): 7.791.089,93 lei. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 7.950.091,77 lei.

Beneficiar: Judetul Alba prin Consiliul Judetean Alba. Parteneri: Fundatia Civitas Pentru Societatea Civila – Filiala Cluj-Napoca, S.C. Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG S.R.L., Asociatia Centrul pentru o Societate Durabila.

Primul proiect demarat de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL împreună cu Fundația Civitas,  „Incluziune socială pe piața muncii a persoanelor vulnerabile și cu dizabilități”, a stat la baza investigației RISE Project, „Adevărul despre Dan Barna”.

RISE Project a scris că, în numele unor persoane cu dizabilități sau provenite din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img