News Flash:

Ancheta la SAJ Vaslui : 6 ore a asteptat Ambulanta

18 Ianuarie 2017
1784 Vizualizari | 0 Comentarii
Un scandal invaluie Serviciul de Ambulanta (SAJ) Vaslui, dupa ce o femeie din Murgeni a asteptat salvarea nu mai putin de 6 ore.

Femeia a alunecat pe gheata si s-a lovit in zona capului. Initial a ajuns la Spitalul din Murgeni si, dupa o serie de verificari, medicii au decis sa o transporte la Spitalul din Barlad.

Pret de 6 ore femeia a asteptat zadarnic ambulanta, prezenta la alte cazuri, pana cand cunostintele acesteia au decis sa o transporte cu masina personala la unitatea medicala.

In replica, managerul SAJ Vaslui, spune ca "in orasul Murgeni exista o statie cu un echipaj. S-a considerat ca fiind sub ingrijire medicala, cazul nu reprezinta o urgenta majora, prioritate avand solicitarile din teren. Criza de personal cu care ne confruntam in intreg judetul duce, din pacate, la situatii de acest gen."

Este binecunoscut faptul ca SAJ Vaslui se confrunta cu o criza acuta de medici, dar si de masini.

Promptitudinea cu care ambulantierii ajung la pacinetii care ii solicita este periclitata de cele mai multe ori, din pricina zecilor de masini defecte si neconforme.

Peste 6.000 de apeluri de urgenta se indreapta lunar catre SAJ Vaslui, acolo unde lucreaza doar 10 medici, si intervin cu un total de 46 de masini, 30 dintre acestea fiind bune de dus la .. casat ori au peste 900.000 de kilometri.

Acelasi manager, spune ca "se lucreaza la foc continuu. Populatia este obisnuita sa sune. Sunt mii de apeluri lunar. Nu intotdeauna solicitarile sunt chiar justificate, poate din cauza asta ratam uneori urgente mai grave."

Cancerul SAJ Vaslui mai inseamna si lipsa acuta de personal. Invechirea parcului de autovehicule, nearmonizarea legislatiei in domeniu, suprasolicitarea sistemului de urgenta prespitalicesc cu cazuistica ce poate fi rezolvata de catre medicina primara, medicina ambulatorie de specialitate si centrele de permanenta, apelarea abuziva a sistemului de urgenta si vidul legislativ de sanctionare a abuzului manifestat asupra sistemului de urgenta 112 sunt alte probleme care ingreuneaza munca serviciului de ambulanta. La acestea se adauga si implicarea insuficienta a autoritatilor locale in rezolvarea unor probleme de intretinere a cladirilor sau de achizitia de ambulante, precum si insuficienta dezvoltare a infrastructurii rutiere a judetului, cu efect direct asupra activitatii unitatii.


Conducerea SAJ Vaslui face verificari pentru a identifica eroarea de pe urma careia femeia a asteptat 6 ore ambulanta.

vaslui orasul murgeni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041661 (s)