vineri, 29 martie, 2024

Ancheta: Marii operatori de telefonie din Italia s-au vorbit sa creasca preturile, contrar legii

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea antitrust din Italia a acordat o amendă totală de 228 de milioane de euro principalilor patru operatori de telefonie care activează în această ţară, deoarece au încălcat reglementările de concurenţă încheind un acord colectiv privind majorarea preţurilor, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Instituţia a deschis o anchetă în 2018 împotriva Telecom Italia, Vodafone, Wind Tre (divizie a CK Hutchison) şi Fastweb (divizie a Swisscom), susţinând că operatorii au acceptat să majoreze tarifele după ce au fost forţaţi să renunţe la sistemul de facturare la 28 de zile şi să treacă la facturarea unei luni întregi.

Asociaţia consumatorilor din Italia (Altroconsumo), care a denunţat practica facturării la 28 de zile, a informat că amenda a fost împărţită astfel: 114 milioane de euro pentru Telecom Italia, 60 milioane de euro pentru Vodafone, 39 milioane de euro pentru Wind Tre şi restul către Fastweb.

Companiile pot face apel împotriva deciziei autorităţilor italiene.

Vodafone Group are divizii în 24 de ţări, 42 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 30 septembrie 2019, Grupul avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

În România, veniturile Vodafone România au scăzut, în trimestrul III din acest an, cu 0,1%, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la valoarea de 232 de milioane de euro, iar numărul de clienţi a ajuns la 11 milioane

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img