vineri, 19 aprilie, 2024

ANM a emis prognoza pană pe 7 septembrie: săptămana în care temperaturile scad brusc

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni anunță temperaturi mai mari decât cele normale în intervalul 10 august – 7 septembrie, cu excepția unei singure săptămâni, conform ANM. În vestul țării se anunță ploi, în timp ce în sud precipitațiile vor lipsi.

 

Săptămâna 10 – 17 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local în regiunile sudice, vestice și nord-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, informează Mediafax. 
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice și centrale

Săptămâna 17 – 24 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în extremitatea de vest a țării, dar și deficitare, local, în regiunile sudice, centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 24 – 31 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile sudice și estice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, dar și în general deficitar în cele sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Săptămâna 31 august – 7 septembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestei săptămâni. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi ușor deficitare în regiunile centrale și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img