marți, 16 aprilie, 2024

ANM: Cod galben de vant si viscol

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta vreme deosebit de rece in toata tara si precipitatii. Vineri, de la ora 16.00, in Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei va fi cod galben de vant. La munte rafalele vor depasi 100 de kilometri la ora.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare valabila de vineri, de la ora 14.00, pana sambata, la ora 16.00, interval in care se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi mixte in Transilvania si mai ales sub forma de ninsoare in zonele montane, moderate cantitativ in Carpatii Meridionali, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Totodata, ANM a emis o atentionare Cod Galben, valabila de vineri de la ora 16.00, pana sambata la aceeasi ora. Astfel, in Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 55-65 km/h si izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

In Bucuresti, pana sambata la ora 8.00, vremea se va raci si va deveni vantoasa. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, dar spre seara si noaptea se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica, astfel ca va avea viteze in medie de 55-65 km/h si vor fi conditii de ghetus. Stratul de zapada nu va fi consistent. Temperatura maxima va fi de 4-5 grade, iar cea minima de -7…-6 grade, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img