vineri, 29 martie, 2024

ANM: Noaptea de 21 spre 22 noiembrie a fost cea mai calduroasa din ultimii 100 de ani

Distribuie:

Publicat:

S-a stabilit un record! Noaptea de 21 spre 22 noiembrie a fost cea mai calduroasa din ultimii 100 de ani in Capitala, anunta meteorologii.

Azi-noapte, termometrele aratau 14 grade Celsius, iar astazi la orele pranzului, au fost 21 de grade, cu 10 mai mult decat ar fi fost normal la sfarsit de noiembrie.

De luni insa, vremea se schimba.

“La un numar semnificativ de statii meteo s-au inregistrat chiar cele mai ridicate temperaturi medii pentru o data de 22 noiembrie. Cand ne referim la sirul de observatii de la o statie meteo poate fi mai mare de 100 de ani cum e cazul Capitalei”, spus Teodora Cumpanasu de la ANM.

Meteorologii au explicat ca aceasta situatie a aparut pentru ca o masa de aer cald a ramas blocata in sud-estul tarii pe timpul noptii, in conditiile in care cerul a fost acoperit si astfel temperaturile nu au scazut foarte mult.

Vremea se schimba insa radical incepand din aceasta noapte, cand temperaturile vor scadea simtitor, cu aproape zece grade, va ploua, iar in anumite zone e posibil sa apara si lapovita si ninsoarea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img