vineri, 29 martie, 2024

Antrenorul echipei Sevilla FC este îngrijorat de posibilitatea accidentărilor în lipsa unor antrenamente adecvate

Distribuie:

Publicat:

Antrenorul echipei spaniole de fotbal Sevilla FC, Julen Lopetegui, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui număr mare de accidentări în rândul jucătorilor, în cazul reluării competiţiilor, în lipsa unor antrenamente adecvate, scrie dpa.

''Cred că am avea nevoie de cinci săptămâni de antrenamente pentru a ajunge la o formă fizică adecvată. Gândiţi-vă că ar trebui să jucăm un meci la trei zile, ceva ce nu am mai experimentat niciodată. Avem nevoie de cele mai bune condiţii posibile. Există un precedent în fotbalul american. NFL a avut în 2011 o pauză de aproximativ trei luni din cauza unui conflict de muncă, iar în prima lună de la reluarea meciurilor s-au înregistrat nu mai puţin de 12 rupturi ale tendonului lui Ahile la jucători, după ce în întreg sezonul de dinainte au fost doar 5 cazuri. Sper că atunci când şi la noi va veni momentul şi vom avea undă verde de la Departamentul de Sănătate, să beneficiem de un timp rezonabil pentru antrenamente'', a spus Lopetegui, potrivit agerpres.ro.

El a făcut referire, în context, la necesitatea protejării atât fizice, cât şi psihice a fotbaliştilor.

''Este clar că nu va fi ca o întoarcere din vacanţă. Cred că potenţialul jucătorilor va fi undeva la 20 la sută atât fizic, cât şi psihic'', a mai spus Lopetegui.

La începutul săptămânii trecute, Liga şi Federaţia spaniolă de fotbal s-au pus de acord asupra unei întoarceri la antrenamente în cadrul fotbalului profesionist, instituindu-se un protocol de reluare progresivă care ar cuprinde şi teste de depistare Covid-19 şi trecerea graduală de la exerciţii individuale la şedinţe colective.

Campionatul spaniol "lucrează cu serviciile medicale pentru a începe testarea pentru Covid-19 începând cu 28 aprilie", declara o sursă internă din La Liga.

Majoritatea echipelor speră ca începând cu 4 mai să se producă revenirea fotbaliştilor la cluburi, înaintea unei eventuale reluări a competiţiilor la finele lui mai sau începutul lunii iunie.

Însă deocamdată, niciun calendar oficial nu a fost comunicat, iar miniştrii spanioli ai Culturii şi Sporturilor au avertizat că orice reluare va fi condiţionată de acordul autorităţilor sanitare.

Sindicatul AFE, care regrupează jucătorii din prima şi a doua divizie, a trimis o scrisoare ministrului Sănătăţii şi Consiliului superior al sporturilor pentru a cere "autorităţii sportive, în coordonare cu autoritatea sanitară, să garanteze securitatea la momentul reluării".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img